Linkuri accesibilitate

Controversa construirii Muzeului Holocaustului. Zeci de personalități îi cer premierului să păstreze intact terenul Muzeului Antipa


Propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie construit în curtea Muzeului Antipa a fost făcută de Institulul „Elie Wiesel”
Propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie construit în curtea Muzeului Antipa a fost făcută de Institulul „Elie Wiesel”

Peste 50 de personalităţi ale lumii academice şi reprezentanţi ai societăţii civile au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului Viorica Dancilă şi ministrului culturii, Daniel Breaz.

Ei subliniază necesitatea păstrării intacte a suprafaţei de teren care aparţine Muzeului Antipa din Bucureşti, potrivit Radio România Actualități, citat de Rador.

Demersul are loc în contextul discuţiilor din spaţiul public privind o posibilă înstrăinare a unei suprafeţe de peste 5.000 de metri pătraţi din parcul muzeului în vederea realizării unei alte construcţii, respectiv a Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România.

Semnatarii scrisorii precizează că susţin înfiinţarea noii instituţii de cultură, dar spun că trebuie găsită o soluţie care să nu afecteze integritatea Muzeului Antipa.

Propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie construit în curtea Muzeului Antipa a fost făcută de Institulul „Elie Wiesel”. Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a înaintat un răspuns către Ministerul Culturii, prin care îşi manifestă opoziţia faţă de ideea înstrăinării a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a instituţiei.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, directorul Muzeului Țăranului Român afirmă că între instituția pe care o conduce și Muzeul Antipa ar fi loc pentru un al treilea: „Nu știu dacă managerul Muzeului Antipa ar avea dreptul legal de a refuza o hotărâre a guvernului”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG