Linkuri accesibilitate

Copiii cu părinți vaccinați care se întorc din țări cu incidența ridicată vor intra în carantină


Imagine generică

Copiii cu părinți vaccinați, care călătoresc împreună în ţări cu risc epidemiologic vor intra în carantină zece zile la revenirea în România, a declarat medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, într-o conferință de presă susținută marți de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2 .


„Această întrebare are un răspuns care variază în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii. În orice caz, dacă, să spunem, o familie călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19, la întoarcerea în România, copilul prezintă riscul de a răspândi boala. El este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de zece zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei", a spus medicul, citat de Agerpres.

Luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis exceptarea de la carantinare a persoanelor vaccinate cu a doua doză de vaccin anti-Covid dacă acestea intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. În aceeași categorie de excepții va intra și persoana care este contact cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG