Linkuri accesibilitate

Copiii din Isaccea învață în capela mortuară. Școala este în renovare de șase luni


Imagine generică

Reînceperea școlii în localitatea Isaccea (Tulcea) s-a făcut în scenariul verde, care presupune prezența fizică la școală, deși atât școala cât și liceul din localitate sunt în reparații de șase luni, într-un amplu proiect de reabilitare cu fonduri europene, motiv pentru care primarul Anastase Moraru și viceprimarul Jenică Curcă au decis să mute cursurile în capela mortuară, scrie publicația tulceanoastră.ro.

Termenul de finalizare a lucrărilor, asumat de constructori pentru una dintre clădiri este 31 august 2020, iar pentru cealaltă, 28 februarie 2021. Deși cursurile s-au întrerupt din cauza decretării stării de urgență lucrările nu au avansat din cauza precipitațiilor, scrie publicația citată.

Pentru a da timp echipelor de muncitori să termine școala, tandemul primar – viceprimar a decis ca orele să se facă în sala de sport, în atelierul școlar și în capela mortuară.

Decizia celor doi s-ar fi lovit de opoziția prefectului Cristian Iordan, transmite Europa FM.

Cu toate acestea, primarul Moraru a decis că soluția sa „este foarte bună”, pentru ca elevii să poată merge fizic la școală și a spus că folosirea construcției pentru cursuri a primit și binecuvântarea parohiei Isaccea. El spune că e vorba de o „o clădire nou nouță”, iar partea pentru „învățământ”, care are acces separat, nu ar fi fost folosită niciodată pentru activități religioase.

Autoritățile locale speră că în cel mult două săptămâni elevii să poată la cursuri în școala reabilitată.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG