Linkuri accesibilitate

Coreea de Nord a testat noi „arme tactice ghidate"


Kim Jong Un

Ministerul american al apărării a confirmat că Phenianul încercat noi tipuri de armament, precizând însă că nu a fost vorba despre o rachetă balistică. „A fost un test", a declarat ministrul interimar american al apărării, Patrick Shanahan.

Presa nord-coreeană a anunţat că liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a supervizat miercuri testarea unei noi „arme tactice ghidate", fără să ofere detalii despre natura armei.

„Nu doresc să intru în detaliile serviciilor noastre de informaţii, dar spun că nu a fost vorba despre o rachetă balistică", a afirmat Patrick Shanahan.

Presa nord-coreeană a anunţat joi, fără a furniza mai multe detalii, că liderul Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme tactice.Observațiile făcute de către Forţele Armate sud-coreene au stabilit, pe de altă parte, că testarea a avut ca obiect de un sistem de rachete pentru confruntare terestră.

Folosirea rachetelor de acest tip nu ar fi o încălcare a rezoluţiilor aprobate de Naţiunile Unite la adresa Coreei de Nord.

Preşedintele american a spus de mai multe ori că, în ciuda blocajului intervenit în actualele negocieri pentru denuclearizarea Coreei de Nord, este momentan mulţumit de faptul că regimul nu a mai făcut teste cu arme de distrugere în masă din noiembrie 2017.

Donald Trump a avut două întrevederi cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în tentativa de a negocia un acord de dezarmare nucleară a peninsulei Coreea, sondate fără nici un rezultat, motiv pentru care sancțiunile economice impuse regimului de la Phenian nu au fost ridicate.

XS
SM
MD
LG