Linkuri accesibilitate

Coreea de Sud înăsprește restricțiile după ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut


Coreea de Sud, unul dintre modelele de bune practici în limitarea răspândirii coronavirusului, se confruntă cu o revenire a epidemiei.

Autorităţile au hotărât din nou închiderea spaţiilor publice timp de două săptămâni și au reimplementat măsuri de carantină în zona metropolitană a Seulului, unde locuiește jumătate din populația de 52 de milioane de locuitori a ţării, după ce s-a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie The Guardian.

Muzeele, parcurile și galeriile de artă vor fi închise din nou începând de vineri timp de două săptămâni, a declarat ministrul sănătății, Park Neung-hoo, timp în care companiile au fost solicitate să reintroducă măsuri flexibile de lucru.

„Am decis să întărim toate măsurile de carantină din zona metropolitană timp de două săptămâni de mâine până la 14 iunie”, a spus el, relatează agenția de știri AFP.

Locuitorii din Seul au fost, de asemenea, sfătuiți să evite întâlnirile publice și să nu meargă în locuri aglomerate, inclusiv restaurante și baruri, în timp ce adunările religioase vor trebuie să fie mai vigilente cu măsurile de carantină.

Cu toate acestea, nu au fost înregistrate întârzieri în ceea ce privește redeschiderea treptată a școlilor care este în curs de desfășurare.

„Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru a preveni răspândirea infecției în zona metropolitană", a spus Park, adăugând: „Va trebui să revenim la distanțarea socială dacă nu reușim."

Restricțiile au fost ridicate în toată țara pe 6 mai, după ce focarul de coronavirus a părut să fie pus sub control.

XS
SM
MD
LG