Linkuri accesibilitate

Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza bolilor respiratorii


Membrii armatei din Coreea de Nord furnizează medicamente rezidenților la o farmacie, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la răspândirea Covid-19, în Phenian, Coreea de Nord.
Membrii armatei din Coreea de Nord furnizează medicamente rezidenților la o farmacie, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la răspândirea Covid-19, în Phenian, Coreea de Nord.

Autoritățile din capitala nord-coreeană, Phenian, au ordonat o izolare de cinci zile din cauza numărului tot mai mare de cazuri de boală respiratorie nespecificată, a informat miercuri NK News, cu sediul la Seul, citând o notificare guvernamentală, scrie The Guardian.

Anunțul nu menționa Covid-19, dar spunea că rezidenții din oraș au fost obligați să rămână în casele lor până la sfârșitul zilei de duminică și să se supună verificărilor de temperatură de mai multe ori în fiecare zi, potrivit NK News, care monitorizează Coreea de Nord.

Marți, site-ul a raportat că locuitorii Phenianului păreau să se aprovizioneze cu bunuri în așteptarea unor măsuri mai stricte. Nu e clar dacă alte zone din Coreea de Nord au impus restricții.

Coreea de Nord și-a recunoscut primul focar de Covid-19 în 2022, dar până în august a declarat victoria asupra virusului.

Regimul dictatorial nu a confirmat niciodată câți oameni au fost bolnavi de Covid, aparent pentru că nu are mijloacele pentru a efectua teste pe scară largă.

În schimb, a raportat un număr zilnic de pacienți cu febră, număr care a crescut la 4,77 milioane dintr-o populație de aproximativ 25 de milioane. Dar nu a mai raportat astfel de cazuri din 29 iulie.

Marți, agenția de presă de stat KCNA a declarat că orașul Kaesong, lângă granița cu Coreea de Sud, a intensificat campaniile de comunicare publică „pentru ca toți oamenii care lucrează să respecte în mod voluntar reglementările anti-epidemie în munca și viața lor”.

XS
SM
MD
LG