Linkuri accesibilitate

Coronavirus în România: 139 de cazuri confirmate. Autoritățile schimbă metoda de anunțare a cazurilor


UPDATE:

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus ajunge la 139, după ce alte 8 persoane au fost confirmate cu virusul Covid-19. Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

+++

Alți 8 noi pacienți au fost confirmați cu coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns duminică la 131, a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Duminică, Grupul de comunicare strategică nu a transmis nicio informare până la această oră, deși, de regulă, noile cazuri erau anunțate pe măsură ce erau confirmate. Autoritățile au decis să transmită aceste informații o singură dată pe zi.

Tătaru a declarat pentru HotNews.ro că pe parcursul acestei zile au fost confirmate 8 noi îmbolnăviri.

El a mai spus că începând de duminică Grupul de comunicare strategică va transmite informările o singură dată pe zi, la ora 18.00. Secretarul de stat a precizat că această decizie aparține Ministerului de Interne.

XS
SM
MD
LG