Linkuri accesibilitate

Coronavirus în România. De 1 mai, MApN a scos din cazărmi peste 2500 de soldați pentru a ajuta la menținerea izolării


Poliția și militarii controlează respectarea măsurilor de prevenire a extinderii epidemiei

De 1 mai, ziua muncii, sărbătorită în mod tradițional în România prin ieșiri la iarbă verde, Ministerul Apărării și-a trimis militarii să ajute la stăvilirea oricăror încercări de încălcare a stării de urgență.

Peste 2.500 de militari, cu 587 de mijloace tehnice, au participat, în ultimele 24 de ore, la misiuni de limitare a răspândirii COVID-19, conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

"În perioada 1 mai, ora 6,00 - 2 mai, ora 6,00, un număr de 2.547 militari şi 587 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 515 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane", precizează comunicatul MApN.

Ministerul Apărării mai precizează că sistemele Modulare Medicale de Izolare şi Tratament de la Constanţa şi Timişoara au fost finalizate şi sunt în curs de operaţionalizare din punct de vedere medical.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ, în special cele din Ordonanța de Urgență numărul 1 din 1999, cu modificările şi completările ulterioare, coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG