Linkuri accesibilitate

Coronavirus în România: Ordonanța Militară numărul 4


Romania- Marcel Vela -Minister of internal affairs- 10 August press conference
Romania- Marcel Vela -Minister of internal affairs- 10 August press conference

Ordonanța militară numărul 4 clarifică orele la care pot ieși persoanele de peste 65 și de ani, dar precizează șidplafonarea prețurile la utilități, de noi măsuri pentru susținerea activității transportatorilor plus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care nu respectă izolarea sau carantinarea - și care vor trebui să suporte costul unei carantine suplimentare de 14 zile.

ministrul de interne, Marcel Vela
Ordonanta Militara nr 4

Ordonanța corectează corectare a prevederile Ordonanței Militare nr 3: persoanele peste 65 de ani vor putea părăsi domiciliul și în afara orelor 11,00 - 13,00 pentru a merge la doctor în cazul unor tratamente precum cele oncologice sau dializa.

De asemenea, cei peste 65 de ani pot părăsi domiciliul și între orele 20,00 - 21,00 pentru plimbarea animalelor de companie. „Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere”, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela.

În cazul în care o persoană nu respectă izolarea la domiciliu, intră direct în carantină. Dacă o persoană nu respectă carantinarea, primește încă 14 zile de carantină. În ambele cauze, cei ce nu respectă regulile vor trebui să suporte costurile pentru carantină

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG