Linkuri accesibilitate

Coronavirus. 100.000 de combinezoane vor ajunge la spitalele din toată țara


Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă că cele 100.000 de combinezoane de protecţie aduse pe Aeroportul Otopeni vor fi distribuite către toate spitalele din ţară, în special la cele care sunt în linia întâi în procesul de combatere a virusului Covid-19, potrivit Agerpres. O aeronavă C-17 Globemaster III a aterizat, sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Otopeni, cu 45 de tone materiale medicale din Coreea de Sud.

Nicolae Ciucă a explicat că acest transport a fost făcut în cadrul unui program al NATO, iar această capabilitate a mai folosită în trecut şi pentru transportul răniţilor de la Colectiv:

"Pentru Ministerul Apărării Naţionale, această capabilitate de transport aerian pe distanţe mari cu avionul C-17, reprezintă punerea în valoare a relaţiilor de cooperare pe care le avem cu celelalte ţări din cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Aici este vorba despre o capabilitate construită prin contribuţia a 12 naţiuni aliate şi partenere, fiecare având un număr de ore de zbor foarte bine stabilit. Am avut această idee, să îi spunem aşa, prin care să ne folosim de această capabilitate pe resursa noastră, este resursă naţională, renunţând la o parte dintre orele de zbor, pe care le aveam destinate să facem afluirea şi defluirea militarilor români în teatrul de operaţii şi, iată, se pare că este cât se poate de eficientă. Doresc să menţionez că această capabilitate am folosit-o şi în 2015, la nefericitul eveniment de la Colectiv. Ca atare, este o experienţă pe care ţara noastră a maturat-o. Deja sunt alte naţiuni care urmează acest model şi asta înseamnă, până la urmă, puterea de echipă, punerea laolaltă a capabilităţilor şi dovedirea eficienţei în situaţii critice", a declarat Nicolae Ciucă.

XS
SM
MD
LG