Linkuri accesibilitate

Cu doar o zi înainte de ridicarea unor noi restricții, România înregistrează 320 de noi îmbolnăviri și 16 morți în 24 de ore


Coronavirus, surprins la microscopul electronic (în galben)

Românii așteaptă noi relaxări, deschiderea granițelor, a mallurilor și a teatrelor, însă ultimele zile au arătat că ridicarea restricțiilor în starea de alertă au revenit la nivelul vârfului pandemiei, cunoscut până acum - 320 de noi pacienți în 24 de ore. Apel al autorităților.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat duminică la 21.999, după raportarea a 320 de noi infecții. Ultima oară cînd au mai fost anunțate peste 300 de cazuri pe zi a fost pe 9 mai, când au fost tot 320 de infecții cu Sars-Cov-2. În comunicatul de duminică, Grupul de Comunicare Strategică face și un no apel la respectarea măsurilor de protecție, având în vedere numărul în creștere de cazuri.

În ultimele trei zile, au fost raportate peste 200 de cazuri, după ce săptămâna trecută erau în jur de 100 de noi cazuri depistate. Numărul de astăzi duce România cu câteva săptămâni în urmă, la perioada din preajma Paștelui, atunci fiind raportate peste 300 de noi îmbolnăviri zilnic.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.

Până astăzi, 1410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 13.06.2020 (10:00) – 14.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.985 de persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 560.596 de teste.


Apelul Grupului de Comunicare Strategică:

Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.

Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități, mai spune Grupul de comunicare strategică.

Situația coronavirusului în acest moment se suprapune cu disputa politică - Guvernul PNL și președintele Iohannis pledeaza pentru prelungirea stării de alertă, în vreme ce PSD și partidele alături de care formează majoritatea în Parlament nu vor menținerea acestui regim, care impune restricții.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG