Linkuri accesibilitate

Coronavirus. 17 români sunt în carantină pe o navă de croazieră


Pe nava de croazieră Diamond Princess se află 3.700 de oameni în carantină
Pe nava de croazieră Diamond Princess se află 3.700 de oameni în carantină

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că 17 cetățeni români, doi turiști și 15 membri ai echipajului, se află pe nava de croazieră care este în carantină în portul japonez Yokohama, după ce la bordul acesteia au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de Ministerul nipon al Afacerilor Externe, a anunțat MAE.

Consulatul General al României la Hong Kong a solicitat, în regim de urgenţă, autorităţilor locale informaţii cu privire la prezenţa unor cetăţeni români la bordul navei andocate în port, dar nu a primit niciun răspuns.

Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre pasagerii navei, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă din partea vreunui cetăţean român în legătură cu această situaţie, a precizat MAE, citat de Agerpres.

Peste 7.000 de persoane se află în carantină, pentru două săptămâni, pe două vase de croazieră, unul oprit într-un port la sud de Tokyo, Japonia, cel de-al doilea în Hong Kong.

Pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost confirmate 20 cazuri de coronavirus, iar testările continuă. Pe vas sunt aproximativ 3.700 de persoane, potrivit Reuters.

Bolnavii au fost evacuați de pe navă și transportați la spital, a spus ministrul japonez al Sănătății.

În Hong Kong, o navă de croazieră cu 3.600 de pasageri și membri ai echipajului, a fost pusă în carantină, după ce au fost confirmate trei cazuri pozitive la bord. Și aici continuă testarea pasagerilor.

XS
SM
MD
LG