Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Americanii se închid în case în timp ce numărul deceselor crește


Un parc din SUA în timpul pandemiei de coronavirus

Patru noi state americane au impus directive privind izolarea la domiciliu a populației drept răspuns la pandemia de coronavirus care a dus la izolarea la domiciliu a aproximativ 80% dintre americani.

Guvernatorii din Florida, Georgia, Mississippi și Nevada au implementat fiecare măsuri mai stricte miercuri, după ce numărul decesele s-au dublat la nivel național în ultimele doar în ultimele trei zile. Cu 925 de noi victime, Statele Unite au ajuns la un bilanț de 4.800 de morți cu 214.000 de cazuri de infectare confirmate.

Președintele Trump a afirmat că nu este nevoie ca guvernul federal să emită un decret național privind izolarea pentru că deja 39 de state și Districtul Columbia au emis ordine care impun cetățenilor să rămână la domiciliu cu excepția ieșirilor pentru aprovizionarea cu alimente sau a deplasărilor la medic.

Liderul de la Casa Albă a mai vorbit și despre un plan de oprire a zborurilor către principale focare ale pandemiei.

„Cu siguranță avem în vedere, dar odată ce ai implementat asemenea măsură afectezi mai tare o industrie care este atât de necesară", a afirmat Donald Trump în discursul zilnic despre stadiul pandemiei.

Un asemenea plan ar închide aeroporturile din New York, New Orleans sau Detroit.

În ciuda faptului că populația este izolată la domiciliu, experții medicali de la Casa Albă arată că pandemia ar putea provoca între 100.000 și 240.000 de decese.

Un oficial de la Pentagon, care a vorbit sub protecția anonimatului pentru Reuters, a afirmat că Departamentul Apărării a pregătit 100.000 de saci de cadavre care ar urma să fie folosiți în săptămânile următoare.

Din 2010, doar gripa a ucis între 12.000 și 61.000 de americani pe an, conform Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Pandemia de gripă din 1918-1919 a ucis 675.000 de persoane doar în Statele Unite.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG