Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Ce țări din lume au mortalitatea cea mai mare


La nivel global, rata de mortalitate a coronavirusului este de 3,4%, scrie publicația Business Insider.

Luând în calcul numărul de decese raportat la numărul de cazuri confirmate, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalității din cauza noului coronavirus: 5,4% dintre pacienți au murit.

Tot statistica mai spune că doar Filipine are o rată a mortalității mai mare, însă acolo au fost confirmate numai trei cazuri. Unul dintre acestea, un bărbat venit din regiunea Wuhan, China, a fost prima persoană care a decedat în afara Chinei, la începutul lunii februarie.

Business Insider explică rata crescută a mortalității în Statele Unite prin faptul că testarea a fost limitată. Deoarece nu s-a putut face o testare la scară largă imediat după apariția primelor cazuri, au fost stabilite criterii clare pentru persoanele care urmau să fie testate: fie cele care au avut un contact direct cu un pacient confirmat cu coronavirus, fie cele care au călătorit într-o țară afectată, fie dacă a fost nevoie de spitalizare.

Din acest motiv, este posibil ca Statele Unite să nu fi testat pacienții cu simptome mai puțin severe.

„Mai există o categorie a a celor care sunt asimptomatici sau cu simptome foarte puține”, atrăgea atenția, la începutul lunii februarie, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci.

Statele Unite au 221 de cazuri de coronavirus confirmate, potrivit celor mai recente informații.

Ce rată a mortalității au alte țări:

  • China - 3,8%
  • Italia - 3,8%
  • Iran - 3%
  • Coreea de Sud - 0,5%
  • Franța - 1,6%
  • Japonia - 1,6%

XS
SM
MD
LG