Linkuri accesibilitate

Coronavirus China. 106 morți, peste 4.500 de cazuri. Școlile sunt închise


Spitalul din Wuhan
Spitalul din Wuhan

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, marți, un nou bilanț al epidemiei de coronavirus: 106 persoane au decedat, 4.515 cazuri sunt confirmate. Ministerul Educației a decis să amâne începerea școlii pe termen nedeterminat.

În prezent, elevii și studenții sunt în vacanța de Anul Nou Chinezesc, care ar fi trebuit să se încheie pe 30 ianuarie.

Între timp, tot mai multe state au declarat că își vor evacua cetățenii din Wuhan, epicentrul focarului, un oraș de 11 milioane de locuitori, potrivit Reuters.

Un avion închiriat a scos personalul consulatului Statelor Unite din Wuhan, iar India a declarat că se pregătește să-și evacueze cetățenii din zonă.

Japonia și Coreea de Sud au declarat că vor trimite avioane la Wuhan săptămâna aceasta pentru a-și evacua cetățenii. Franța și Mongolia au planificat, de asemenea, evacuări, potrivit Associated Press.

Ministerul chinez de Externe a precizat că directorul Organizației Mondiale a Sănătății, care se află la Beijing, „nu pledează pentru ca țările să-și evacueze cetățenii din China”.

"El a spus că OMS este încrezător în capacitatea Chinei de a preveni și controla epidemia", mai susțin oficialii chinezi. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, nu a făcut îmcă declarații, a transmis Reuters.

Hong Kong a declarat marți că va tăia toate legăturile feroviare cu China continentală. Purtând o mască chirurgicală verde, liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat, într-o conferință de presă, că atât stațiile de tren de mare viteză, cât și cele obișnuite conectate la continent vor fi închise.

Prețurile petrolului au atins valori minime, iar moneda Chinei a atins cel mai scăzut nivel din această lună. În acest context și pe fundalul interdicțiilor de călătorie, cresc îngrijorările cu privire la impactul pe care coronavirusul îl poate avea asupra economiei chineze, a doua cea mai mare economie din lume.

XS
SM
MD
LG