Linkuri accesibilitate

Noi cazuri de coronavirus în China. Se transmite de la om la om


O femeie care poartă o mască trece pe lângă o notificare de carantină despre focarul de coronavirus din Wuhan, China

Un nou focar de infecție cu coronavirus s-a răspândit în mai multe orașe chineze, inclusiv în capitala Beijing și în Shanghai, au declarat autoritățile chineze luni, iar un al patrulea caz a fost raportat dincolo de granițele Chinei, transmite Reuters.

Comisia Națională de Sănătate din China a confirmat că virusul, care provoacă un tip de pneumonie poate trece de la om la om, transmite agenția oficială Xinhua.

Președintele Xi Jinping a spus că reducerea focarului și salvarea de vieți reprezintă o prioritate principală, după ce și o a treia persoană a murit.

Autoritățile chineze au anunțat că în ultimele două zile au depistat 139 de noi cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, iar trei pacienți au decedat, relatează site-ul postului BBC News.

Numărul total de cazuri confirmate depășește 200, iar trei pacienți și-au pierdut viața ca urmare a problemelor respiratorii cauzate de noul tip de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că numărul de cazuri a crescut. Noile cazuri au fost depistate în orașele Wuhan, Beijing și în Shenzhen.

Este pentru prima dată când autoritățile confirmă răspândirea virusului în afara focarului inițial din orașul Wuhan.

Virusul s-a răspândit și în afara Chinei, fiind confirmate două cazuri în Thailanda, unul în Japonia, iar un altul în Coreea de Sud.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Oamenii de știință britanici estimează că numărul persoanelor deja infectate cu noul coronavirus apărut în China este mult mai mare decât sugerează bilanțul oficial, probabil fiind de până la 1.700.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 - 2003.

Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG