Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Eurogrupul a ajuns la un acord de 240 de miliarde de euro


Eurogrupul în videoconferința

Ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat vineri că miniștrii de finanțe din zona euro au ajuns la un acord asupra unei linii de creditare de 240 de miliarde de euro pentru sprijinirea țărilor lovite de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Doi oficiali europeni anunțaseră și ei înainte că miniștrii finanțelor au convenit vineri să ofere linii de credit ieftine care pot fi exploatate până la sfârșitul anului 2022 de țările care se luptă cu efectele pandemiei.

Linia de credit a Mecanismului european de stabilitate (MES), fondul de salvare al UE, va fi operațional la 1 iunie, a anunțat Le Maire pe Twitter.

"Am convenit astăzi asupra tuturor caracteristicilor şi termenilor Programului de asistenţă în criza pandemiei, disponibil pentru toate statele din zona euro până la nivelul de 2% din valoarea PIB-ului de la sfârşitul anului 2019, pentru susţinerea finanţării asistenţei medicale directe şi indirecte, tratamentelor şi costurilor asociate prevenţiei generate de criza Covid-19", anunţă Eurogrupul.

"Solicitările pentru asistenţă în criza pandemiei vor putea fi formulate până pe 31 decembrie 2022", precizează instituţia.​

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG