Linkuri accesibilitate

China a închis a doua zi laboratorul care a dat publicității codul genetic al noului coronavirus


Dezinfecție a unei școli, ca măsură de prevenție împotriva coronavirului

China a închis laboratorul din Shanghai care a făcut public genomul noului coronavirus, anunță South China Morning Post.

Laboratorul a pus online structura genetică a Covid-19 la 12 ianuarie, iar a doua zi autoritățile au ordonat închiderea lui. Publicarea genomului virusului care nu fusese cunoscut până la acea dată a permis cercetătorilor din întreaga lume, din SUA până în Australia, să înainteze în realizarea unor tratamente eficiente.

În acest moment, în întreaga lume sunt peste 80.000 de îmbolnăviri și au fost constatate 39.000 de însănătoșiri, potrivit OMS.

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

Aproape 3.000 de oameni au murit, în special bătrâni sau oameni care aveau deja alte boli, cum ar fi diabet, cancer, afecțiuni cardio sau respiratorii, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)

Cercetătorii de la Laboratorul din Shanghai au cerut în mai multe rânduri redeschiderea, însă nu au primit aprobare. Se pare că publicarea genomului noului coronavirus a fost decizia unilaterală a echipei științifice, de vreme ce aceasta anunțase autoritățile regimului comunist din China încă din 5 ianuarie că au găsit genomul virusului.

Genomul a provenit de la viruși recoltați de la un bărbat de 46 de ani, care fusese depistat pe 26 decembrie - era vânzător în piața de fructe de mare din Wuhan.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG