Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Germania ar putea avea aceleași probleme ca Italia


Angela Merkel împreună cu ministrul Sănătății și șeful Institutului Robert Koch

Sistemul de sănătate al Germaniei s-ar putea confrunta cu dificultăţi similare celor experimentate de Italia dacă epidemia de coronavirus din ţară se va înrăutăţi, a declarat duminică pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung şeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, citat de Reuters.

Comentariile lui Wieler au fost făcute în contextul în care datele furnizate duminică de Institutului Robert Koch arătau că numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut la 52.547 şi 389 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza bolii.

"Nu putem exclude că vom avea mai mulţi pacienţi decât aparate de respirat în această ţară și trebuie să ne aşteptăm că nu vor fi suficiente capacităţile", a spus Wieler.

Comparativ cu alte ţări afectate de pandemie, Germania are o rată scăzută de mortalitate în rândul pacienţilor atinşi de coronavirus.

"Acest lucru se întâmplă în principal pentru că testăm atât de mulţi oameni", a declarat Wieler pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung , adăugând că numărul mare de teste înseamnă că Germania are multe cazuri înregistrate în statisticile sale de oameni mai tineri care au doar simptome uşoare.

Primele de cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat în principal la persoane care contractaseră virusul în afara Germaniei - de exemplu, în timpul vacanţelor la ski, ceea ce sugerează că cei afectaţi erau mai activi şi mai robuşti din punct de vedere fizic.

Însă numărul deceselor ar putea creşte dacă virusul începe să se răspândească în spitale şi azilele de bătrâni, a avertizat Wieler.

"Suntem încă abia la începutul valului şi nu pot decât să îndemn pe toată lumea să ia pandemia foarte în serios", a insistat şeful Institutului Robert Koch, care a adăugat că nu va fi posibil să se evalueze impactul măsurilor adoptate mai devreme de Paşti.

"Boala este o pandemie, vine în valuri... Probabil că şi Germania va fi afectată de un al doilea val de coronavirus", a declarat Wieler, care spune că, odată ce numărul noilor infecţii va scădea, va fi relaxată şi carantina.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG