Linkuri accesibilitate

Coronavirus: ICN imploră guvernele să colecteze date precise. 600 asistenți au murit


Asociația mondială a asistenților, cu sediul la Geneva, imploră guvernele să colecteze date precise despre infecțiile și decesele asistenților medicali și să acționeze pentru a le proteja sănătatea și a salva vieți.

ICN spune că peste 600 de asistenți au murit din cauza infectării cu noul coronavirus.

Consiliul internațional al asistenților medicali (ICN) solicită din nou guvernelor să înregistreze numărul de infecții și decese în rândul personalului medical și să ia orice măsuri necesare pentru a proteja asistenții medicali de COVID-19.

La nivel mondial, nu există o înregistrare sistematică și standardizată a numărului de asistenți medicali care au contractat boala sau au decedat din cauza ei.

Însă analiza ICN, făcută pe baza datelor asociațiilor naționale de asistență medicală, a cifrelor oficiale și a rapoartelor mass-media dintr-un număr limitat de țări, indică faptul că peste 230.000 de cadre medicale au contractat boala, iar peste 600 de asistenți medicali au murit acum din cauza virusului.

„De câteva săptămâni am cerut să fie colectate date despre infecții și decese în rândul asistenților medicali. Avem nevoie de o bază de date centrală cu date fiabile, standardizate, comparabile despre toate infecțiile, perioadele de carantină și decese care sunt legate direct sau indirect COVID-19. Țările au nevoie de mecanisme clare de raportare și monitorizare și ar trebui să includă, de asemenea, incidente de violență psihologică, sexuală și fizică împotriva personalului medical”, a declarat Howard Catton, CEO-ul ICN.

„Fără aceste date, nu cunoaștem costul real al COVID-19 și asta ne va face mai puțin capabili să abordăm alte pandemii în viitor”, a mai spus Catton.

Analiza ICN arată că, de fapt, 7% din cazurile de Covid-19 de la nivel mondial sunt înregistrare în rândul cadrelor medicale, ceea ce înseamnă că acestea se supun riscului infectării la fel de mult ca pacienții de care au grijă. Procentul indicat de ICN înseamnă că, de fapt, 450.000 din cele peste șase milioane de cazuri de la nivel mondial sunt în rândul cadrelor medicale.

Un bilanț real este dificil de realizat, pentru că multe țări nu înregistrează aceste date. Cifrele, deși parțiale și preliminare, ridică o serie de întrebări la care s-ar putea răspunde dacă toate țările și-ar standardiza datele și dacă acestea ar fi colectate la nivel global.

XS
SM
MD
LG