Linkuri accesibilitate

Coronavirus, India: 125 de milioane de persoane, în carantină


Statul Bihar, din nordul Indiei, cu o populație de aproximativ 125 de milioane de oameni, va intra în carantină timp de 15 zile pentru a combate coronavirusul, a anunțat marți viceministrul Sushil Kumar Modi.

"Guvernul Bihar a decis intrarea statului în carantină de 15 zile, în perioada 16 - 31 iulie. Toate municipalitățile orașului, cartierul general, toate vor rămâne închise”, a anunțat Sushil Kumar Modi, viceministru, șef al statului, citat de AFP.

Anunțul a venit cu câteva ore înainte ca hub-ul IT Bangalore să intre în carantină pentru o săptămână.

Marți, Bihar a înregistrat un număr record de 1.432 de cazuri, pentru a treia zi consecutiv, cu peste 1.000 de noi infecții.

„Nu există niciun medicament sau vaccin pentru coronavirus. Trebuie să ne asigurăm că ne acoperim fața cu măști, batiste sau prosoape", a declarat ministrul.

După ce a impus una dintre cele mai stricte măsuri de carantină din lume la sfârșitul lunii martie, India a relaxat constant regulile pentru a reduce impactul economic uriaș, în special asupra sutelor de milioane de indieni săraci care și-au pierdut locul de muncă.

Însă infectările au continuat să crească, trecând de 900.000 luni cu aproape 24.000 de decese, potrivit cifrelor ministerului sănătății, despre care mulți experți spun că arată gravitatea situației.

XS
SM
MD
LG