Linkuri accesibilitate

Șase cetățeni chinezi care au fugit din izolare, de la Slatina la Drăgășani, riscă închisoarea


Grupul de cetățeni chinezi au părăsit hotelul din Slatina, unde fuseseră plasați în izolare, fără să anunțe autoritățile
Grupul de cetățeni chinezi au părăsit hotelul din Slatina, unde fuseseră plasați în izolare, fără să anunțe autoritățile

Șase chinezi care au fost puși de autorități în izolare la un hotel din Slatina au părăsit localitatea fără să anunțe pe nimeni și au fost găsiți la un alt hotel, în Drăgășani. Ei riscă pedeapsa cu închisoarea până la doi ani, după ce li s-a întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, a anunțat grupul de comunicare strategică, din cadrul guvernului.

Cei șase nu proveneau din regiunile afectate de coronavirus, a arătat aceeași sursă.

Pe de altă parte, prefectul de Olt, Florin Homorean, spune că există mai multe cazuri de nerespectare a perioadei de izolare. El a fost citat de Mediafax, povestind că tot la Slatina un cetăţean a fost surprins plimbându-se prin oraş, deşi trebuia să stea izolat la domiciliu. Acesta a fost amendat de DSP şi riscă dosar penal dacă mai pleacă de acasă.

„Astăzi am mai surprins un cetăţean care nu respectase condiţiile de izolare. A fost identificat de poliţie şi de Direcţia de Sănătate Publică şi a fost sancţionat contravenţional. Este un cetăţean român venit din Italia. I s-a înmânat o notificare scrisă prin care a fost informat că dacă mai pleacă de la domiciliu va fi anchetat cu privire la săvârşirea unei infracţiuni. Atragem atenţia că toţi cei care nu vor respecta măsurile impuse vor fi sancţionaţi. Trebuie să înţeleagă, să respecte regulile, să nu mai părăsească domiciliul dacă sunt izolaţi”, a mai declarat Florin Homorean.

Pedeapsa pentru părăsirea carantinei sau a izolării se pedepsește cu închisoarea de la șase luni la doi ani.

Potrivit autorităților, în judeţul Olt 149 de persoane sunt izolate la domiciliu.

În China, autoritățile au luat măsuri draconice pentru combaterea răspândirii virusului și au închis orașe întregi, în care oamenii erau obligați să stea în case. Imagini cu orașe fantomă, cu străzi pustii și magazine închise, în care puteau fi văzuți doar cei care s-au ocupat de distribuirea alimentelor.

XS
SM
MD
LG