Linkuri accesibilitate

Coronavirus la Spitalul Sf. Ioan din București: 72 de cadre medicale, în izolare


coronavirus - generic

Autoritățile au confirmat un caz de infectare cu coronavirus pentru o femeie de 62 de ani care realiza proceduri de dializă pe secția de nefrologie al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan din București.

Ca urmare, autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și au plasat în izolare cele 72 de cadre medicale și cei 9 rezidenți care lucra în cadrul secției. Niciuna din aceste persoane nu manifestă simptome specifice infecției cu coronavirus.

„În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologieși dializă a unității sanitare.

Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul "Carol Davila", conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

Înacestcaz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă.

Menționăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate", transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Numeroase unități sanitare din țară au fost închise sau plasate sub carantină ca urmare a depistării unor cazuri de coronavirus. Conform bilanțului Institutului Național de Sănătate Publică din 30 martie, 285 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG