Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Marea Britanie, 861 de decese în 24 de ore. Numărul total: 13.729


Premierul britanic Boris Johnson
Premierul britanic Boris Johnson

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Marea Britanie a crescut cu 861, cea mai semnificativă din ultimele cinci zile, dintr-un total de 13.729, a anunțat ministerul spaniol al sănătății, transmite Reuters.

„327.608 de persoane au fost testate, dintre care 103.093 au fost găsite pozitive iar numărul testelor efectuate în ultimele 24 de ore este de 18.665, din care 4.617 au fost pozitive”, a spus Ministerul Sănătății.

Raportat la numărul deceselor, Marea Britanie este a cincea ţară din lume cea mai afectată de pandemia de COVID-19, după SUA, Italia, Spania şi Franţa.

Cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind numai decesele din spitale, o metodă criticată pentru că rămân astfel necunoscute mare parte din decesele din căminele de bătrâni, ceea ce distorsionează datele despre amploarea epidemiei.

Ministrul sănătăţii Matt Hancock a declarat că a susţinut că epidemia în Marea Britanie se apropie de vârf, dar a avertizat că este prea devreme pentru a relaxa măsurile de izolare impuse luna trecută, întrucât dacă s-ar proceda astfel virusul „va reveni puternic''.

„Deşi vedem o aplatizare a numărului cazurilor, încă nu avem o aplatizare a numărului deceselor'', aşadar „considerăm că este prea devreme pentru a face o schimbare'', a explicat membrul cabinetului condus de premierul Boris Johnson, acesta din urmă fiind el însuşi convalescent după infectarea cu noul coronavirus.

XS
SM
MD
LG