Linkuri accesibilitate

Coronavirus: numărul morților în Marea Britanie ar putea depăși 20.000


Coadă la McDonald's la Londra, under oamenii păstrează distanța recomandată de autorități
Coadă la McDonald's la Londra, under oamenii păstrează distanța recomandată de autorități

Profesorul Stephen Powis, care este direcotrul medical al celebrului Departament de Sănătate și Asistență Socială a declarat că dacă numărul celor care mor de coronavirus nu va depăși 20.0000 însemnă că lucrurile vor fi făcute „foarte bine”, dar a adăugat că există posibilitatea ca acest prag să fie depășit, potrivit BBC.

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore încă 260 de decese provocate de noul coronavirus, astfel că numărul total al deceselor urcă la 1.019 în această ţară unde se observă o puternică accelerare a răspândirii acestui virus, potrivit Reuters.

Numărul persoanelor infectate a crescut în acest timp cu 2.546, ajungând sâmbătă la 17.089 cazuri confirmate.

În faţa agravării rapide a epidemiei, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru a instala mii de noi paturi în spitale şi s-au luat măsuri de izolare a populaţiei pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni.

Printre cei testaţi pozitiv pentru COVID-19 se numără de asemenea premierul Boris Johnson şi ministrul sănătăţii Matt Hancock, în timp ce ministrul responsabil pentru Scoţia, Alister Jack, a intrat în izolare după ce a prezentat şi el simptome, aşteptând în prezent rezultatul testului

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG