Linkuri accesibilitate

Coronavirus. O femeie din Deva suspectă


Ar fi al doilea roman contaminat
Ar fi al doilea roman contaminat

O femeie de 56 de ani din Deva este suspectă de infecţie cu coronavirusul COVID 19, după o excursie pe care a făcut-o în Thailanda. Pacienta a fost transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, urmând ca acolo să fie stabilit exact diagnosticul pacientei, potrivit Prefecturii Hunedoara, citată de Mediafax.

Bolnava s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de "posibilă infecţie cu coronavirus".

"Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni", a precizat, într-un comunicat Prefectura Hunedoara.

O maşină autospecială de transport pentru victime multiple de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat femeia la Timişoara în condiţii speciale.

În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva.

Ar putea fi al doilea caz, după ce un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în apele teritoriale ale Japoniei, a fost depistat săptămîna trecută pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetăţeanul român a fost transferat și izolat într-un spital japonez specializat,
dar pe același vas s-au aflat șaptesprezece români, cincisprezece fiind membri ai echipajului, iar alți doi sunt pasageri.

XS
SM
MD
LG