Linkuri accesibilitate

Coronavirus: OMS recomandă reintroducerea restricțiilor


Angajați ai fabricii Toennies din Germania, plasați în carantină după izbucnirea unui focar

Pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) atrage atenția că guvernele ar trebui să fie pregătite să reintroducă restricții, inclusiv carantina.

Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a afirmat Michael Ryan, directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

Relaxarea vine la pachet cu creșterea riscului de înmulțire a cazurilor.

„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.

În concluzie, OMS sfătuiește țările să se deschidă cu prudență, urmărind foarte bine datele pentru a vedea ce se întâmplă între două faze de relaxare. Ryan a mai spus că statele trebuie să fie pregătite să facă pași înainte sau, dimpotrivă, să revină la restricții, în funcție de numărul de îmbolnăviri pe care îl constată.

Avertismentul vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a primit, duminică, raportări despre 230.370 de noi cazuri, din toată lumea, un nou record. Precedentul record fusese înregistrat vineri – 228.102 persoane infectate, anunță Reuters.

Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în SUA, Brazilia, India și Africa de Sud.

SUA rămân cele mai afectate, cu aproape 3,4 milioane de cazuri și peste 137 de mii de decese. Sunt urmate de Brazilia, cu peste 1,8 milioane de cazuri și peste 71 de mii de persoane decedate. Pe locul trei, India cu aproape 880 de mii de infectări și peste 23 de mii de victime. A patra țară este Rusia, cu mai mult de 727 de mii de cetățeni contaminați și peste 11 mii decedați.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG