Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Pacientul, care a tușit intenționat înspre medicii de la Victor Babeș, are dosar penal


Bărbatul infectat cu coronavirus care a tuşit întenţionat către medici, cu intenţia de a-i infecta are dosar penal. Poliţiştii de la Secţia 12 din Capitală s-au autosesizat şi au început urmărirea penală împotriva sa după ce managerul Spitalului "Victor Babeş" a reclamat comportamentul pacientului.

Concret, bărbatul refuza să poarte masca de protecţie atunci când medicii îi acordau asistenţă şi ar fi tuşit intenţionat către aceştia pentru a-i infecta, scrie Mediafax.

Dosarul se află în coordonarea procurorilor de la parchetul sectorului 3 din Bucureşti pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Pedeapsa pentru această infracţiune a fost majorată joi de Guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Conform textului legislativ, „ (1)nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

„(5) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

XS
SM
MD
LG