Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Peste 500 de cazuri confirmate în închisori din China


Închisorile în care au fost confirmate cazuri de coronavirus se află în trei provincii chineze
Închisorile în care au fost confirmate cazuri de coronavirus se află în trei provincii chineze

Peste 500 de cazuri confirmate de coronavirus în mai multe închisori din China au fost anunțate, vineri, de autorități, cele mai multe fiind înregistrate la un penitenciar pentru femei din Wuhan – 230 de cazuri.

Șapte gardieni și 200 de deținuți au fost infectați în închisoarea Rencheng din estul provinciei Shandong, relatează AFP, potrivit căreia opt oficiali au fost concediați din această cauză.

În provincia Hubei, au fost raportate 230 de cazuri la închisoarea pentru femei din Wuhan, șeful insituției fiind, de asemenea, demis. Alte 41 de cazuri au fost confirmate la un penitenciar din provincia Shayan. Și într-un centru de detenție pentru tineri a fost raportat un caz.

Lor li se adaugă 34 de cazuri de coronavirus la închisoarea Shilifeng din estul provinciei Zhejiang. Și aici au fost demiși directorul penitenciarului și o altă persoană cu funcție de conducere.

Bilanțul anunțat vineri de autoritățile chineze arată că noul cornavirus, denumit oficial COVID-19, a îmbolnăvit peste 75.000 de persoane în China și peste 1.100 în străinătate.

Cele mai multe cazuri noi au apărut în Coreea de Sud, unde numărul de cazuri confirmate aproape că s-a dublat, vineri, ajungând la 204.

Primarul orașului Daegu, al patrulea ca mărime din Coreea de Sud, cu o populație de peste 2,5 milioane de locuitori, i-a sfătuit pe localnici să nu mai călătorească, în timp ce accesul la o bază importantă a SUA din zonă a fost restricționat.

Peste 2.230 de oameni au murit în China din cauza coronavirusului și 11 decese au fost înregistrate în alte țări. Coreea de Sud a raportat, joi, un deces, transmite Associated Press.

XS
SM
MD
LG