Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Președintele Donald Trump aprobă un ajutor de 484 de miliarde de dolari


 Președintele SUA, Donald Trump
Președintele SUA, Donald Trump

Președintele Statelor Unite Donald Trump, a semnat o lege care prevede un ajutor de 484 miliarde de dolari pentru angajatori și pentru spitalele puse la încercare de pandemia de coronavirus care a ucis peste 50.000 de americani, devastând sectoare economice.

Associated Press scrie că legea este cel mai recent efort al guvernului federal american de a menține pe linia de plutire companii care au trebuit să-și oprească sau să-și limiteze activitatea din cauza pandemiei.

"Aceasta este o veste bună pentru întreprinderile mici şi este o veste bună pentru angajaţi", a declarat Trump în cursul unei ceremonii de semnare în Biroul Oval, la o zi după ce textul proiectului a fost adoptat de către Congresul american.

Planul este este destinat sprijinirii întreprinderilor dar și spitalelor americane care, în contextul pandemiei, au fost nevoite să amâne anumite operaţiuni şi servicii fără prioritate, privându-se astfel de venituri semnificative.

Planul include în special 320 de miliarde de dolari pentru întreprinderile mici şi mijlocii, 60 de miliarde de dolari reprezentând împrumuturi pentru alte sectoare afectate precum agricultura, 75 de miliarde de dolari pentru spitale şi 25 de miliarde de dolari pentru consolidarea testărilor în vederea depistării cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Noile fonduri pentru IMM-uri se vor adăuga la cele 349 de miliarde cheltuite deja pentru sprijinirea acestora. Acest pachet fusese aprobat la sfârşitul lunii martie în cadrul unui plan de relansare istorică de 2.200 de miliarde de dolari.

Cea mai afectată ţară din lume de pandemia de coronavirus, Statele Unite au înregistrat vineri peste 50.000 de decese.

În ultimele cinci săptămâni, în Statele Unite au rămas fără loc de muncă aproximativ 26 de milioane de americani. Măsurile semnate de președinte au fost aprobate marți de Congres aproape în unanimitate de voturi.

XS
SM
MD
LG