Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Premierul britanic scrie că „lucrurile se vor înrăutăți”


 Boris Johnson vorbind din carantină, după ce a fost infectat cu COVID-19
Boris Johnson vorbind din carantină, după ce a fost infectat cu COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut britanicilor să stea acasă şi le-a transmis, într-o scrisoare făcută publică de Downing Street, că vor fi luate măsuri şi mai stricte în lupta împotriva coronavirusului, potrivit Reuters

„Este important pentru mine să vă spun adevărul - ştim că lucrurile se vor înrăutăţi înainte de a se îndrepta", a scris Johnson în scrisoarea care urmează să fie trimisă către 30 de milioane de case: „Ne pregătim aşa cum trebuie şi, cu cât respectăm cu toţii regulile, cu atât mai puţine vieţi vor fi pierdute şi cu atât mai repede viaţa va reveni la normal. În aceste clipe de urgenţă naţională, vă cer, vă rog, rămâneţi acasă, protejaţi Serviciul Naţional de Sănătate şi salvaţi vieţi".

În Marea Britanie, unde impunerea măsurilor de distanţare socială au fost amânate până săptămâna aceasta, s-au înregistrat peste o mie de decese de coronavirus şi peste 17.000 de contagieri. Vineri, atât Johnson, cât şi ministrul sănătăţii Matt Hancock au anunţat că au fost testaţi pozitiv la coronavirus, iar prinţul Charles are şi el virusul și s-a autoizolat în Scoția.

XS
SM
MD
LG