Linkuri accesibilitate

Prima zi fără niciun deces raportat în Spania din cauza coronavirusului


Un protest antiguvernamental în Madrid

Ministerul Sănătății din Spania nu a mai anunțat luni niciun deces înregistrat în rândul persoanelor cu coronavirus, pentru prima dată când se întâmplă acest lucru de de trei luni de când a început criza.

De la 3 martie, data primului deces din Spania cauzat de COVID-19, ţara a înregistrat zilnic morţi legate de noul coronavirus.

Surse din interiorul Ministerului Sănătății din Spania, citate de El Pais, afirmă că acest lucru nu înseamnă neapărat că niciun deces nu a avut loc pe teritoriul țării ci că niciunul nu a fost raportat din teritoriu.

A scăzut, de asemenea, și numărul de noi infectări cu doar 71 de cazuri noi anunțate luni, față de 96 cu o zi înainte.

Totuşi, ministrul Sănătății, Fernando Simon, a lansat un apel la prudenţă, avertizând că evenimentele cu număr mare de participanţi nu sunt autorizate, aşa cum a fost cazul unei sărbători ce a reunit mii de tineri sâmbătă seară în oraşul Tomelloso, din comunitatea autonomă Castilia-La Mancha (centru).

În ultimele săptămâni autoritățile de la Madrid au luat mai multe măsuri de relaxare, pe fondul unei scăderi vizibile a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Conform ultimelor date, în Spania au fost confirmate 239.638 infectări cu coronavirus și 27.127 de decese asociate COVID-19, Spania fiind în top cinci cele mai afectate țări din lume, după SUA, Brazilia și Federația Rusă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG