Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Primul deces în afara Chinei. Bilanțul morților a crescut la 305


Autoritățile din Filipine au anunțat duminică primul deces din această țară cauzat de noul tip de coronavirus, fiind vorba despre un cetățean chinez, originar din Wuhan, orașul de unde a izbucnit epidemia, reatează Reuters, citat de Mediafax.

Departamentul filipinez al Sănătății a informat că persoana decedată este un cetățean chinez în vârstă de 44 de ani, care a murit sâmbătă, 1 februarie.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul a decedat după ce a dezvoltat o formă severă de pneumonie din cauza infecției cu noul tip de coronavirus.

Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus descoperit în China a ajuns sâmbătă la 304, o creștere cu 45 de cazuri față de ziua precedentă, a anunțat televiziunea chineză de stat CCTV.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, numărul total de cazuri de infecție cu acest virus a ajuns la 14.380, după ce sâmbătă au fost confirmate 2.590 de noi cazuri.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG