Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Primul deces confirmat în Europa.150 de decese în ultimele 24 de ore


Wang, 32,și soția sa Shi, 30, au purtat măști de protecție la căsătoria lor de la oficiul stării civile, căsătorie care a avut loc de Valentine's Day în Shanghai

În vreme ce oamenii poartă măști pentru a se proteja de coronavirus chiar și în timpul ceremoniei în care se căsătoresc, ministra Sănătății de la Paris a anunțat primul deces din Europa al unei persoane care a contactat virusul chinezesc.

Este vorba despre un turist chinez în vârstă de 80 de ani care a fost spitalizat în Franța și care a murit din cauza coronavirusului, potrivit ministrei franceze a Sănătății, Agnes Buzyn, citată de BBC.

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

Franța a înregistrat 11 cazuri de infectare cu virusul care a izbucnit în China. În lume s-au înregistrat până aproape 70.000 de cazuri. Marea majoritate a celor care suferă din cauza virusului sunt în China, iar epidemia a ucis peste 1.500 de oameni.

Ministra franceză a Sănătății a declarat că fusese informată vineri despre bărbatul de 80 de ani, care a fost tratat într-un spital din nordul Parisului din 25 ianuarie și care a murit de infecție la plămâni, în urma contaminării cu virusul chinezesc.

Comisia Națională de Sănătate din China a precizat că 2.641 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul infecțiilor confirmate în China să fie de 66.492. De asemenea, au fost înregistrate 143 de decese în ultimele 24 de ore până la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ducând numărul total al deceselor la 1.523.

În afara Chinei continentale, au fost confirmate până acum peste 500 de cazuri în 24 de țări și până la cazul din Franța trei decese: câte unul în Hong Kong, Filipine și Japonia

Vorbind despre pericolul extinderii coronavirusului, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că există o teorie potrivit căreia epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară, odată cu creșterea temperaturilor, însă oamenii de știință îl contrazic, informează Mediafax, citand CNN.

Astfel, experții în boli infecțioase care studiază acest noul tip de coronavirus susțin că poate exista o variație sezonieră a acestui virus, dar că acest lucru nu este obligatoriu și nu a fost confirmat până în prezent. Mai mulți specialiști au declarat pentru CNN că acest virus a fost studiat mult prea puțin pentru ca cineva să poată să facă astfel de afirmații.

„Există o teorie care spune că în aprilie, când se încălzește, căldura va reuși să omoare virusul. Deci, încă nu știm. Nu suntem încă siguri”, a declarat Trump vineri la Casa Albă.

În Statele Unite au fost confirmate 15 cazuri de infecție cu coronavirus până în prezent.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG