Linkuri accesibilitate

Coronavirus, România: Încă patru decese ridică bilanțul la 685


Alte patru noi decese din cauza COVID-19 au fost raportate miercuri de autorități, care ridică bilanțul total la 685. Victimele aveau între 66 și 73 de ani.

Deces 682 - Femeie de 66 de ani, din Hunedoara, căreia i-au fost luate probe pe 18 aprilie și care s-a internat peste o zi la Spitalul Municipal din Brad cu insuficiență respiratorie acută, pentru ca apoi să fie transferată la Spitalul Municipal Hunedoara, unde a fost internată la terapie intensivă. Pe 21 aprilie a venit rezultatul care a confirmat infectarea sa iar peste șapte zile, pe 28 aprilie, a murit. Femeia suferea de comorbiditati: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterilaă, astm bronșic și de diabet zaharat de tip II.

Decesul 683 - Bărbat, de 73 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, internat pe 13 aprilie la spitalul județean Bistrița-Năsăud cu simptome. I-au fost recoltate probe pe 14 aprilie, iar a doua zi a venit confirmarea inferctării cu SARS-CoV-2. A murit peste o săptămână, pe 28 aprilie. Suferea de hipertensiune arterială, de insuficiență circulatorie vertebro-bazilară,

Deces 684 - Femeie, de 73 ani, din Bistrița-Năsăud. Boala a debutat pe 19 aprilie cu agravarea hemiparezei stânga și dificultăți la alimentație și vorbire. S-a prezentat la Centrul de Primiri Urgențe Beclean, apoi la Unitatea de Primiri Urgențe de la spitalul județean din Bistrița, cu suspiciunea de atac vascular cerebral, confirmată la computer tomograf. Revine peste două zile, pe 21 aprilie, la spitalul Beclean, unde este internată. Cu o evoluție staționară neurologic, peste o săptămână, pe 27 aprilie prezintă febră, dispnee și este trimisă la UPU Bistrița, la terapie intensivă, unde este intubată. În aceeași zi i se iau probe pentru SARS-CoV-2 iar confirmarea vine a doua zi. Peste încă o zi, pe 28 aprilie, moare. În afară de statusul post-AVC, avea hipertensiune arterială, avea infarct miocardic în antecedente și demență vasculară.

Deces 685 - Bărbat de 72 ani, din Hunedoara. S-a internat pe 11 aprilie la spitalul din Brad, cu tuse, febră și fatigabilitate (stare de oboseală), când i-au fost și recoltate probe pentru SARS-CoV-2 iar confirmarea infectării a venit pe 13 aprilie. A fost transferat la spitalul din Deva, la terapie intensivă pe 14 aprilie și a murit pe 29 aprilie.

Citește și:

XS
SM
MD
LG