Linkuri accesibilitate

Coronavirus în SUA: Numărul deceselor a depășit pragul de 80.000


USA -- coronavirus in Brooklin
USA -- coronavirus in Brooklin

Numărul deceselor la pacienți cu COVID-19 în SUA a atins luni pragul de 80.000 în timp ce aproape toate statele americane au luat măsuri pentru relaxarea măsurilor de izolare a populaţiei, scrie Reuters.

Decesele în Statele Unite, principalul focar al pandemiei globale, au înregistrat o medie de 2.000 pe zi, începând cu jumătatea lunii aprilie, în ciuda eforturilor de a încetini răspândirea virusului.

Numărul deceselor este mai mare decât morțile cauzate de gripa sezonieră începând din 1967 şi reprezintă mai multe decese decât în primii opt ani ai epidemiei de SIDA, din 1981 până în 1988.

Cazurile totale de infectare cu noul coronavirus din Statele Unite au depăşit 1,3 milioane, cu infecţii în creştere în state precum Mississippi, Minnesota şi Nebraska, evidenţiind riscul unui noi val al epidemiei de COVID-19.

Cazurile cele mai multe se înregistrează în statele New Jersey şi New York, epicentrul pandemiei din Statele Unite, reprezentând aproape jumătate din decesele americane cauzate de COVID-19, conform relatării Reuters, iar cele două state au printre cele mai stricte reguli de carantină.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a arătat luni că mai multe zone din jurul orașului New York pot începe să își repornească economia în acest weekend după ce au îndeplinit criteriul privind numărul de spitalizări și testele efectuate, demonstrând că sunt pregătite.

De asemenea, oficialul a arătat că anumite afaceri și activități recreaționale, precum tenisul, drumețiile sau teatrele de tip drive-in pot fi reluate din 15 mai când expiră ordinul privind statul în casă.

Din cauza răspândirii extrem de rapide a virusului în orașul New York City, statul a înregistrat nu mai puțin de o treime din numărul celor 80.000 de decese la nivel federal.

De asemenea, muncitorii din fabrici și-au reluat munca de luni în liniile de producție din Michigan, deschizând drumul pentru repornirea industriei auto. Cu toate acestea, temerile la nivel național continuă privind izbucnirea unui al doilea val al pandemiei care ar duce la noi măsuri restrictive în ciuda faptului că numărul locurilor de muncă pierdute de la apariția coronavirusului a ajuns la cifre record.

Citește și:

XS
SM
MD
LG