Linkuri accesibilitate

La Suceava au fost depistate 638 de cazuri de coronavirus. Totalul îmbolnăvirilor pe țară, 2.245


Imagine surprinsă de microscrop electronic a virusului SARS-COV-2
Imagine surprinsă de microscrop electronic a virusului SARS-COV-2

Aproape un sfert din cazurile de contaminare cu coronavirus din România, până la data de 31 martie, au fost depistate la Suceava, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Suceava, orașul care se află în carantină totală, a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus pe 4 martie. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, venise din Lombardia, unde locuiește fiul său, după un tratament cu citostatice, și a traversat cu autocarul distanța de la Nădlac la Suceava.

Pe 2 martie i s-a făcut rău, s-a dus la Spitalul județean, a fost internat la UPU, unde abia pe 4 martie a fost diagnosticat cu noul coronavirus și transportat câteva ore mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase de la Iași. Vreme de trei zile, omul a stat la terapie intensivă, i s-au făcut mai multe analize și a intrat în contact cu medici, asistente, pacienți.

De asemenea, la Suceava, au fost înregistrate 30 de decese din cauza Covid, toate în Spitalul județean, cu excepția unui bărbat care a murit singur în casă și care a fost testat post mortem (cazul 69). Totalul deceselor comunicate în România până la ora publicării acestei știri este 82 în 10 zile

XS
SM
MD
LG