Linkuri accesibilitate

Coronavirus: un milion de măști și 30.000 de combinezoane au intrat în România


Primul transport cu un milion de măşti de protecţie şi 30.000 de combinezoane a ajuns, joi, în ţară. Acestea vor fi distribuite spitalelor de boli infecțioase din țară.

Măștile de protecție și combinezoanele care au ajuns, joi, în România vor fi distribuite cu prioritate spitalelor de boli infecţioase din ţară.

Este primul dintr-un şir de astfel de transporturi care vor ajunge în perioada următoare în România.

TIR-ul cu un milion de măşti şi 30.000 de combinezoane a venit din Turcia, iar transportul a fost blocat acolo o perioadă.

„Am întâmpinat probleme de blocare a TIR -ului în vama turcă, cu sprijinul MAE , MI şi al domnului premier am reuşit să le aducem în ţară, de la vama Giurgiu convoiul a fost preluat de un echipaj al Ministerului de Interne care i-a creat culoar până la UNIFARM”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Ionel, director general Unifarm.

Marfa care a ajuns în ţară va fi împărţită după anumite priorităţi.

„Marfa trebuie împărţită în primul rând în centrele speciale de tratare a coronavirusului, apoi în toate celelalte spitale, instituţii critice, pacienţi critici şi apoi către populaţie în farmaciile cu regim deschis”, a mai spus Ionel.

Potrivit directorului general Unifarm, de joi vor veni în fiecare zi în ţară TIR-uri cu echipamente şi materiale sanitare.

XS
SM
MD
LG