Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Universitatea din Arad cere suspendarea cursurilor


COVID-19, Coronavirus

Prefectura Arad a anunțat, după ședința de duminică seara a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita Ministerului Educației să fie de acord cu suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, ca măsură preventivă, pentru că la cursuri sunt înscriși mai mulți studenți din Italia.

Universitatea de Vest propune Ministerului Educației suspendarea cursurilor „cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar”, potrivit site-ului de știri NewsAr, care publică, luni dimineața, un comunicat de presă al Prefecturii.

CJSU Arad a decis și alte măsuri, „ținând cont de specificul Aradului ca județ de frontieră, de numărul însemnat de cetățeni italieni care desfășoară diferite activități în județ”, cum ar fi centre de permanență în toate punctele de trecere a frontierei în care vor fi medici de la Direcția de Sănătate Arad și amenajarea unor spații de carantină.

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

„Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație”, se mai precizează în comunicatul de presă al Prefecturii.

Ministerul Sănătății a anunțat dumincă, pe fondul creșterii numărurlui de cazuri confirmate de coronavirus în zona de nord a Italiei, că persoanele care sosesc în România din localitățile din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele două săptămâni vor fi incluse în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile.

„Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.

Italia a raportat, luni, trei decese din cauza coronavirusului și peste 150 de îmbolnăviri.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG