Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Vladimir Putin anunță amânarea festivităților dedicate zilei de 9 mai


Președintele rus Vladimir Putin a explicat că a decis amânarea sărbătoririi zilei de 9 mai din cauza pandemiei de coronavirus.
Președintele rus Vladimir Putin a explicat că a decis amânarea sărbătoririi zilei de 9 mai din cauza pandemiei de coronavirus.

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat amânarea sărbătoririi zilei de 9 mai, care marchează 75 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, invocând pandemia de coronavirus.

Putin a explicat, într-o ședință de securitate din 16 aprilie, că toate evenimentele, inclusiv impresionanta paradă militară din Piața Roșie din Moscova, vor fi amânate până la o dată ulterioară.

„Pentru ca parada să se desfășoare pe 9 mai, pregătirile trebuie să înceapă chiar acum, dar riscurile asociate epidemiei, al cărei vârf nu a fost trecut încă, sunt încă extrem de mari și asta nu îmi dă dreptul să începe acum pregătirile pentru paradă și alte evenimente de masă ", a spus președintele rus.

Evenimentele care urmau să marcheze Ziua Victoriei în alte regiuni ale țării au fost, de asemenea, amânate.

În fața numărului mare de persoane depistate cu noul coronavirus, Rusia a prelungit până pe 30 aprilie restricțiile de circulație. Până acum, au fost înregistrate aproximativ 28.000 de cazuri de coronavirus confirmate și 232 de decese, conform datelor oficiale.

XS
SM
MD
LG