Linkuri accesibilitate

Coronavirus în Germania: Sute de oameni au protestat împotriva restricțiilor


Îndemnul pictat cu vopsea în Germania „Stay Home" sau Stați acasă a fost contrazis astăzi de manifestațiile care au avut loc în mai multe orașe
Îndemnul pictat cu vopsea în Germania „Stay Home" sau Stați acasă a fost contrazis astăzi de manifestațiile care au avut loc în mai multe orașe

Sute de protestatari au luat parte la demonstraţii sâmbătă în două oraşe din Germania, Stuttgart şi Berlin, împotriva restricţiilor în vigoare asupra vieţii publice, potrivit agenției germane de presă, DPA, citată de Agerpres.

Potrivit organizatorilor, câteva sute de persoane s-au alăturat la ceea ce ei au numit un protest săptămânal non-partizan în oraşul Stuttgart din sud-vestul ţării.

Iniţiatorul protestului, Michael Ballweg, a susţinut că 5.000 de persoane s-au alăturat demonstraţiei, în creştere faţă de cele câteva sute în urmă cu o săptămână.

Poliţia din Stuttgart nu a oferit estimări privind numărul de participanţi, dar a spus că adunarea s-a desfăşurat fără incidente şi că demonstranţii au respectat în mare parte distanţa unii de alţii.

Ballweg a spus că mişcarea Querdenken, o denumire care s-ar traduce prin gândire laterală, cere restabilirea drepturilor fundamentale precum libertatea de adunare şi libertatea religioasă.

Acestui specialist în tehnologie i s-a interzis iniţial să organizeze o demonstraţie de către municipalitate, însă Curtea Constituţională din Germania a anulat decizia.

În acelaşi timp, în capitala Berlin, poliţia a transmis că circa 300 de protestatari s-au adunat în Piaţa Rosa-Luxemburg din centru.

Poliţia locală a aprobat numai două proteste cu până la 20 de participanţi fiecare. Însă cu 15 minute înainte de începerea demonstraţiilor, poliţia i-a atenţionat pe Twitter pe potenţialii noi protestatari că zona era plină.

Adunările în aer liber înregistrate sunt permise la Berlin cu un număr de până la 20 de persoane. Începând de luni, această regulă va fi relaxată pentru a permite grupuri de până la 50 de persoane.

Câteva sute de demonstranţi s-au adunat la Berlin în ultimele după-amieze de sâmbătă, printre ei numărându-se cunoscuţi populişti de dreapta şi adepţi ai teoriilor conspiraţiei, după cum relatează DPA, citată de Agerpres

XS
SM
MD
LG