Linkuri accesibilitate

Coronavirusul închide fabricile producătorilor auto din SUA


Ford a oprit producția și la uzina de la Craiova

Ford Motor, General Motors şi Fiat Chrysler Automobiles au anunțat oprirea producția la fabricile din Statele Unite ca măsură de prevenție în fața pandemiei de coronavirus.

Decizia celor trei mari producători auto vine după presiuni făcute de sindicatului care reprezintă circa 150.000 de muncitori din producția auto, scrie Reuters.

Cei trei mari producători au anunțat miercuri că vor închide fabricile atât din Statele Unite cât și din Mexic sau Canada până la finalul lunii martie.

Sindicatul United Auto Workers a cerut miercuri companiilor să îşi reconsidere poziţia, la o zi după ce acestea conveniseră să reducă producţia la fabricile din SUA şi să limiteze numărul angajaţilor prezenţi la locul de muncă, pentru a preveni răspândirea virusului, a spus o sursă apropiată situaţiei.

Marţi, autorităţile din regiunea unde se află fabrica au spus că aceasta nu poate să îşi continue operaţiunile, în condiţiile în care San Francisco Bay Area intră în carantină timp de trei săptămâni.

Decizia este una similară cu cea a marilor producători auto din Europa care au oprit producția pentru a proteja muncitorii de pandemia de coronavirus. Activitatea a fost oprită și la uzinele Ford și Dacia din România.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG