Linkuri accesibilitate

Covid-19. Bolsonaro, acuzat de medici de genocid și de crime împotriva umanității


Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a fost denunțat duminică pentru crime împotriva umanității și genocid la Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga. Inițiativa este condusă de UNISaúde, o coaliție de entități reprezentând mai mult de un milion de lucrători din domeniul sănătății din Brazilia.

UNISaúde îl acuză pe președintele brazilian de „eșecuri grave și letale” în răspunsul instituționalizat dat la pandemia Covid-19.

Bolsonaro este acuzat de crime împotriva umanității pentru modul în care a administrat măsurile împotriva pandemiei de coronavirus, prin „adoptarea unor acțiuni neglijente și iresponsabile, ceea ce a contribuit la peste 80 de mii de morți în țară"

Potrivit lui Marcio Monzane, secretar regional UNI Americas: „Guvernul Bolsonaro ar trebui să fie acuzat de acțiunile sale insensibile în fața pandemiei și de faptul că a refuzat să protejeze lucrătorii din domeniul sănătății brazilieni, precum și populația braziliană, pe care a promis că o va apăra când va deveni președinte“

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

#Dependențe
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG