Linkuri accesibilitate

Cozi de peste 5 ore în Vama Nădlac după ridicarea carantinei obligatorii


Verificări la sosirea în Vama Nădlac
Verificări la sosirea în Vama Nădlac

Cozi de peste opt kilometri s-au format, sâmbătă, la Vama Nădlac, județul Arad, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.

Potrivit aplicației Trafic online de pe site-ul Poliției de Frontieră, timpii de așteptare depășesc cinci ore.

Timpi de așteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în țară. Pe sensul de ieșire din România: valori mari de trafic și verificări amănunțite ale autorităților de frontieră ungare”, se arată pe site Poliției de Frontieră.

Conforma acestuia, sunt 7 artere pe sensul de intrare și 5 pe cel de ieșire.

În prima zi în care nu a mai fost obligatorie carantina pentru cei care se întorc din zone grav afectate de COVID-19, 16.000 de români au făcut formalitățile la graniță pentru a intra în România, potrivit Digi24.

Situația la frontieră în ultimele 5 zile:

15 mai - 29.400 de persoane au tranzitat frontiera
14 mai - 28.000 de persoane au tranzitat frontiera
13 mai - 26.000 de persoane au tranzitat frontiera
12 mai - 25.600 de persoane au tranzitat frontiera
11 mai - 23.400 de persoane au tranzitat frontiera

Pe sensul de intrare:

15 mai - 16.000 de persoane au intrat în țară
14 mai - 13.100 de persoane au intrat în țară
13 mai - 13.100 de persoane au intrat în țară
12 mai - 11.000 de persoane au intrat în țară
11 mai - 11.100 de persoane au intrat în țară

Având în vedere încheierea stării de urgenţă în care ne-am aflat până în data de 14.05.2020, Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorități cu atribuții în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2. Astfel, situația participanților la trafic va fi în continuare atent monitorizată încă de la intrarea în ţară, iar în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se vor face verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică. În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a transmis Poliția de Frontieră, sâmbătă, într-un comunicat.

Începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

„​Potrivit Hotărârii CNSSU nr.24 și anexei atașate, pentru toate persoanele care au călătorit în străinătate și intră pe teritoriul României, se instituie măsura carantinării/izolării la domiciliu împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc. Există opțiunea carantinei instituționalizate pentru persoanele care au călătorit singure și care nu doresc să-și expună familia", a arătat Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:

XS
SM
MD
LG