Linkuri accesibilitate

Deshumări ale soldaților ruși morți în Ucraina și căutarea dovezilor de crime de război


Deshumări ale soldaților ruși morți în Ucraina și căutarea dovezilor de crime de război
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:27 0:00

„Picioarele erau acolo, capul aici” spune un ucrainean din echipa celor care deshumează cadavrele soldaților ruși de lângă satul Mala Rohan, pe 18 mai, în regiunea Harkov din estul Ucrainei. Împreună cu colegi din Lituania, caută dovezi de crime de război.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat luni, pe 23 mai, că autorităţile ucrainene au deschis până acum circa 13.000 de dosare legate de presupuse crime de război comise de militari ruşi în cursul invaziei în Ucraina, relatează Reuters şi Interfax.

„La ora actuală, avem peste 13.000 de cazuri (în curs de investigare) doar cu privire la crimele de război", a spus Venediktova într-un interviu pentru Washington Post. Venediktova a precizat că în dosarul de bază împotriva Federaţiei Ruse figurează peste 600 de suspecţi.

Kievul acuză Rusia de atrocităţi şi brutalitate împotriva civililor în cursul invaziei în Ucraina. Rusia neagă că ar fi vizat civili în cadrul a ceea ce numeşte „operaţiunea specială militară" din Ucraina.

XS
SM
MD
LG