Linkuri accesibilitate

Șeful DNA, Crin Bologa: Sunt prejudicii de sute de milioane de euro în dosarele din pandemie


Șeful DNA, Crin Bologa: Sunt prejudicii de sute de milioane de euro în dosarele din pandemie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:57 0:00

Procurorul general al DNA a declarat, la Europa Liberă, că în pandemie „s-a profitat la maximum de o relaxare a condițiilor privind achizițiile publice pentru că era stare de urgență.”

„DNA anchetează infracțiunile legate de pandemie, imediat după debutul acesteia în februarie 2020, o lună în care am debutat și eu ca procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Atunci, au apărut primele sesizări din oficiu ale procurorilor noștri. Apoi, am primit sesizări și de la alte persoane fizice sau juridice. S-a conturat în timp o anumită tipologie a acestor infracțiuni - s-a profitat la maximum de o relaxare a condițiilor privind achizițiile publice pentru că, fiind stare de urgență, era firească o astfel de relaxare.

Numai că cei care conduceau instituțiile publice și care aveau calitatea de autoritate contractantă au depășit și acea relaxare prevăzută de lege, s-au dus dincolo de de aceasta, au profitat de situația de urgență, au profitat de suferința oamenilor și au hotărât să se îmbogățească. Unii au făcut-o pe cont propriu, alții au făcut-o în mod organizat, împreună și cu alte persoane”, a declarat procurorul general al DNA, Crin Bologa, pentru Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG