Linkuri accesibilitate

Judecătorul Cristian Danileț anunță că revine în magistratură prin decizie definitivă a Înaltei Curți


Cristian Danileț a câștigat toate cele trei procese cu CSM intentate de el pentru excluderea din magistratură.
Cristian Danileț a câștigat toate cele trei procese cu CSM intentate de el pentru excluderea din magistratură.

Judecătorul Cristian Danileț se întoarce în magistratură după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară, conform deciziei Curții Supreme de luni.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, unde a scris că judecătorii au constatat că nu merita decizia de excludere.

„Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului”, a scris Danileț.

„Am fost suspendat din funcție din data de 13 decembrie 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă. Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a scris Danileț pe Facebook.

Procesul câștigat astăzi vine după ce pe 13 februarie Danileț a câştigat definitiv al doilea proces. Atunci el nu s-a putut întoarce în magistratură pentru că mai era pe rol procesul cu CSM.

Exclus de trei ori din magistratură

Cristian Danileț a fost judecător la Tribunalul Cluj, dar în 13 decembrie 2021 a fost exclus din magistratură de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare

El postase pe TikTok două videouri, unul în care tăia gardul viu de acasă, iar în celălalt curăța o piscină. Atunci Danileţ a declarat că activitatea sa de pe rețelele de socializare nu avea legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată.

A doua oară, Danilet a fost exclus în mai 2022 de către Consiliul Superior al Magistraturii pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte.

În iulie 2022, judecătorul Cristian Danileț a fost exclus pentru a treia oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, cu majoritate de voturi, pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG