Linkuri accesibilitate

Cristian Diaconescu, președinte PMP: România nu are o strategie economică pe termen mediu și lung


Cristian Diaconescu este noul președinte al PMP și candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale din 2024.
Cristian Diaconescu este noul președinte al PMP și candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale din 2024.

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP). În cadrul congresului formaţiunii desfăşurat la Sinaia, Diaconescu a fost, de asemenea, desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

Cristian Diaconescu a fost singurul candidat la funcția de președinte al PMP, cu moțiunea intitulată „România respectată”.

România nu are o strategie economică pe termen mediu și lung, spune Diaconescu în moțiunea cu care a câștigat președinția PMP. „Avem nevoie de un nou model economic, care să sporească atractivitatea pentru noii investitori şi să-i încurajeze pe cei care au deja afaceri să le continue şi să le dezvolte”.

Transmisiunea online a Congresului PMP:

Cristian Diaconescu a mai menționat nevoia ca România să aibă o atitudine pro-activă în privința Republicii Moldova și să sprijine această țară în parcursul său european. „Vom rămâne principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova și vom susține elementul românesc în țările unde există comunități de etnie, limbă sau tradiție românească”, se arată în moțiunea „România respectată”.

Moțiunea lui Cristian Diaconescu a fost votată de 550 dintre cei 561 de delegaţi care au votat online.
Moțiunea lui Cristian Diaconescu a fost votată de 550 dintre cei 561 de delegaţi care au votat online.

Cristian Diaconescu a pledat pentru încurajarea societății civile și a dialogului cu organizațiile neguvernamentale și a arătat că România trebuie să își respecte angajamentele internaționale.

„Dar lumea nu se termină cu Europa”, spune noul lider PMP, „libertatea comercială este o valoare globală care trebuie promovată și sprijinită”.

PMP își propune:

  • Absorbţia de fonduri europene, ca „sursă însemnată a creșterii economice sustenabile”;
  • Reducerea la minimum a implicării statului în economie;
  • Libertatea pieței muncii, cu intervenție a statului doar pentru a stimula direcțiile considerate strategice;

PMP a ratat, în urma alegerilor din decembrie 2020, intrarea în Parlament. Potrivit Agerpres, formațiunea are acum peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeţeni şi consilieri generali ai Capitalei, 49 de primari și doi eurodeputaţi - Traian Băsescu şi Eugen Tomac.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG