Linkuri accesibilitate

Cristian Pîrvulescu despre banii către presă de la partide


Cristian Pîrvulescu despre banii către presă de la partide
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:24 0:00

O parte a presei este finanțată de către partidele politice, iar din această cauză lipsesc anumite subiecte grele de pe posturi mari de televiziune. Este presa românească bolnavă?

Politologul Cristian Pîrvulescu a spus într-un interviu pentru Europa Liberă că România are „o problemă foarte serioasă” câtă vreme „nu are o presă publică puternică, care să asigure echilibru, cum se întâmplă în alte părți în Occident, câtă vreme are grupuri de interese economice care sunt prezente în presă și care trădează presa ca o afacere”.

„Presa joacă un rol important în formarea a ceea ce numim opinia publică. Dar, în epoca internetului și rețelelor sociale, oamenii își formează opinia nu doar uitându-se la presă. Opinia se formează în mai mare măsură în funcție de bula în care se află fiecare. De fapt, nu mai putem comunica astăzi. E un paradox. Pe măsură ce comunicarea a crescut și este posibilă, noi nu mai putem comunica. Cădem pradă anumitor idei și asta este de fapt o problemă serioasă”, mai spune politologul.

„Finanțarea este cheia și, din păcate, nu prea există soluții. Uniunea Europeană încearcă, Comisia Europeană încearcă să propună în momentul de față niște mecanisme care să asigure ceva mai mult echilibru”, completează analistul politic.

XS
SM
MD
LG