Linkuri accesibilitate

Cristian Terheș nu mai este preot greco-catolic. Episcopia de la Oradea i-a ridicat calitatea de preot, după înscrierea pe listele PSD


Cristian Terheș a dat haina de preot pe un post de europarlamentar PSD

Cristian Terheș a pierdut calitatea de preot după ce a ajuns pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare pe un loc eligibil, a anunțat Episcopia de la Oradea a Bisericii Greco-Catolice.

Episcopia a arătat că, în urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheș de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea face următoarele precizări:

  • conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale.
  • Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât și a oricui altcuiva.
  • Opțiunea politică a părintelui nu reprezintă poziția oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertății personale a părintelui.

Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toți oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul și buna înțelegere între oameni de credințe și opinii diferite”, se arată într-un comunicat al clerului greco-catolic de la Oradea.

Terheș se află pe un loc eligibil pe lista pentru alegerile europarlamentare depuse de PSD. Până de curând, Terheș a fost preot greco-catolic în Statele Unite, slujind în comunitatea română de peste ocean.

Apariția lui Terheș pe listele PSD s-a consemnat după numeroase prezențe în studioul Antenei 3, unde a avut poziții anti-Justiție, critice la adresa campaniei anticorupție. Fostul preot își însușise în ultimii ani discursul PSD, după ce, în urmă cu zece ani, se plasa în favoarea luptei anticorupție a administrației Băsescu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG